Prioritățile și realizările Guvernului - ITV
Воскресенье, 20 Январь 2019

Prioritățile și realizările Guvernului

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Premierul Pavel Filip spune că, până în anul 2020, guvernarea va realiza reforma administrației publice locale. Declarația a fost făcută în Parlament, în timpul prezentării raportului de activitate pentru anul trecut.

Filip și-a început raportul cu rezultatele înregistrate în contextul reformei administrației publice centrale. Astfel, dintre cei peste 2.000 de angajați pe care îi avea Guvernul, în prezent au rămas puțin peste 1.000, iar fondul de salarizare a rămas același. 

În altă ordine de idei, Pavel Filip a spus că, anul trecut, producția agricolă s-a majorat cu peste 8%. El a menționat că Guvernul a acordat atenție și sectorului IT, care generează cel mai mare salariu pe economie, în medie 17 mii de lei. Filip și-a exprimat speranța că acest salariu îi motivează pe tineri să rămână acasă și să muncească în economia națională. Totodată, premierul a menționat că eforturile au fost concentrate inclusiv pe stabilizarea sectorului bancar, care a fost preluat într-o stare dezastruoasă, după ce frauda bancară a arătat toate deficiențele din acest sistem.    

Pavel Filip a mai anunțat că Executivul a aprobat prin hotărâre de Guvern trei priorități majore pentru anii 2019 – 2021.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 193 раз
Рейтинг@Mail.ru LiveRSS: Каталог русскоязычных RSS-каналов