Rata anuală a inflației a coborât la 3,7%, luna trecută - ITV
Воскресенье, 20 Январь 2019

Rata anuală a inflației a coborât la 3,7%, luna trecută

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Rata anuală a inflației continuă să scadă rapid, și a coborât, luna trecută, la 3.7 la sută, față de 6.5 la sută în luna ianuarie. Statisticile făcute publice  confirmă astfel prognozele Băncii Naționale a Moldovei, care se așteaptă ca indicele prețurilor de consum să se diminueze continuu.   

Biroul Național de Statistică anunță că inflația anuală la produsele alimentare a fost, luna trecută, de 6.8 la sută, la mărfuri nealimentare – 2.4 la sută, şi la serviciile prestate populaţiei, respectiv, 0.4 la sută.

Totodată, indicele preţurilor de consum în aprilie curent, faţă de luna martie, a constituit 100.5%. Creşterea preţurilor medii de consum cu 0.5 la sută a fost determinată de majorarea preţurilor la produsele alimentare cu 0.9 la sută și la mărfurile nealimentare – cu 0.3.

Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Vladimir Munteanu, menționa că Rata anuală a inflației se va diminua de la nivelul de 4.7 la sută, înregistrat în martie curent, până la nivelul de 2.2 la sută în medie pentru trimestrul IV al acestui an, sub limita inferioară a intervalului de variație de ± 1,5 puncte procentuale de la ținta inflației de 5 la sută. Valoarea medie anuală va reveni în intervalul de variație a țintei în semestrul I al anului viitor.

BNM a revizuit în scădere prognoza ratei inflației pentru anul curent la o medie anuală de 3.3 la sută și a majorat previziunile pentru anul viitor la 4.9 la sută, față de nivelul de 4.7 la sută anticipat anterior.

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 179 раз
Другие материалы в этой категории: « Șeful statului a verificat reparația Președinției Tendinţe noi pentru alegerile »
Рейтинг@Mail.ru LiveRSS: Каталог русскоязычных RSS-каналов