R. Moldova a devenit observator în cadrul uniunii Economice Eurasiatice - ITV
Воскресенье, 20 Январь 2019

R. Moldova a devenit observator în cadrul uniunii Economice Eurasiatice

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Consiliul Economic Suprem Eurasiatic a votat pentru acordarea statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice pentru Republica Moldova, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Decizia a fost luată luni, în cadrul ședinței consiliului în format restrâns.

Anterior, consilierul președintelui rus, Iuri Ușakov, a menționat că în cazul unui vot favorabil, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va fi prezent în calitate de reprezentat al statului-observator.

După încheierea ședinței Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Președintele Dodon i-a mulțumit omologului său rus pentru susținerea Republicii Moldova în obținerea statutului de observator pe lîngă Uniunea Economică Eurasiatică.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat un spectru larg de probleme ce țin de relațiile bilaterale, constatînd un dialog foarte bun la nivel de șefi de state, spre deosebire de contactele deloc productive la nivel de guverne.

«În anii 2013-2016, volumul comerțului între R. Moldova și Rusia a căzut de aproape trei ori. Însă, anul trecut a fost înregistrată o creștere, ceea ce ne dovedește necesitatea intensificării relațiilor pentru păstrarea dinamicii pozitive», a menționat Igor Dodon.   

La finele discuției, Igor Dodon i-a comunicat Președintelui Federației Ruse că va participa la Forumul Economic Mondial, ce va avea loc în Sankt-Petersburg, pe 24-26 mai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 119 раз
Другие материалы в этой категории: « Legătura dintre căpşuni şi cancer Trei partide ar ajunge în Parlament, barometru »
Рейтинг@Mail.ru LiveRSS: Каталог русскоязычных RSS-каналов