Trei partide ar ajunge în Parlament, barometru - ITV
Воскресенье, 20 Январь 2019

Trei partide ar ajunge în Parlament, barometru

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Personalitatea politică în care cetățenii au cea mai mare încredere:

23% - Igor Dodon;

9% – Maia Sandu;

5% – Pavel Filip;

4% - Andrei Năstase și Ilan Șor;

3% – Vlad Plahotniuc și Vladimir Voronin;

2% - Iurie Leancă; 

1% - Andrian Candu, Traian Băsescu, Renato Usatâi, Zinaida Greceanâi, Ion Ceban și Silvia Radu.

Dacă duminica viitoare în Republica Moldova ar avea aloc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede doar trei partide politice: Partidul Socialiștilor, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Democrat. 

Potrivit Barometrului Opiniei Publice, prezentat de Institutul de Politici Publice, PSRM ar obține 26% dintre voturile cetățenilor, PAS – 12%, iar PDM – 7%. Restul formațiunilor, inclusiv cele aflate acum la guvernare, nu ar trece pragul electoral de 6%.

La întrebarea care este personalitatea politică din Republica Moldova în care au cea mai mare încredere: Cei mai mulți – aproape 30%, au spus că nu au încredere în nimeni. 23% au răspuns Igor Dodon, 9% – Maia Sandu, iar 5% – Pavel Filip. Câte 4% au spus Andrei Năstase și Ilan Șor, iar câte 3% – Vlad Plahotniuc și Vladimir Voronin. Iurie Leancă a fost nominalizat de către 2% dintre respondenți, iar câte 1% i-au numit pe Andrian Candu, Traian Băsescu, Renato Usatâi, Zinaida Greceanâi, Ion Ceban și Silvia Radu.

Întrebați: „Dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană sau la Uniunea Vamală – 55% au spus că ar vota pentru aderarea la UE, iar aproape 30% au răspuns că ar vota contra. 42% au spus că ar vota pentru unirea cu Uniunea Vamală, iar 38% ar vota contra. Totuși, dacă ar trebui de ales între aderarea la UE și aderarea la Uniunea Vamală, 46% au spus că sunt pentru aderarea la UE, iar 34% – pentru Uniunea Vamală.  

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de peste 1.100 de persoane, în perioada 19 aprilie-9 mai, marja de eroare fiind de +/- 3%. Suplimentar, pentru alegerile din Chișinău au fost intervievați peste 400 de respondenți, iar marja de eroare este +/- 4%, și peste 200 de persoane din Bălți, cu o marjă de eroare de +/- 6%.

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 130 раз
Рейтинг@Mail.ru LiveRSS: Каталог русскоязычных RSS-каналов