Facilităţi pentru funcționarii de stat la achiziţionarea locuinţelor - ITV
Воскресенье, 20 Январь 2019

Facilităţi pentru funcționarii de stat la achiziţionarea locuinţelor

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

 

În Republica Moldova va fi lansat programul Prima Casă 2. Acesta va veni cu facilităţi destinate exclusiv angajaţilor de la stat. În cadrul acestuia, autorităţile vor achita din bugetul de stat jumătate din costul locuinţelor achiziţionate de funcţionarii din structurile de stat. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gămurari, la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii.

Vitalie Gămurari a specificat că toate detaliile despre conceptul programului, dar şi metoda de implementare, vor fi făcute publice în scurt timp de Ministerul Finanţelor.

La 26 martie curent, autorităţile au lansat programul guvernamental Prima Casă. Până în prezent, peste 1.000 de familii tinere din întreaga ţară au depus cereri la bănci pentru a-şi achiziţiona o locuinţă.

Pentru Programul Prima Casă pot depune dosarele cetăţenii cu vârsta de până la 45 de ani, angajați oficial și care nu deţin locuinţe şi nu au alte credite ipotecare. Solicitanții își pot procura orice casă care costă cel mult un milion de lei şi trebuie să achite iniţial 10 la sută din cost.

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 135 раз
Рейтинг@Mail.ru LiveRSS: Каталог русскоязычных RSS-каналов