Premierul a solicitat măsuri sporite contra pestei porcine - ITV
Воскресенье, 20 Январь 2019

Premierul a solicitat măsuri sporite contra pestei porcine

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Premierul Pavel Filip a solicitat instituţiilor responsabile să ia masuri sporite pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv prin neadmiterea introducerii în țară a cărnii contaminate. Acest subiect a fost discutat în cadrul unei ședințe convocată de Prim-ministru în legătură cu apariția unor noi focare ale bolii, a relatat Direcţia comunicare a Guvernului. 

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor:

«Focare active au fost depistate, recent, în trei localități: satul Palanca, raionul Ștefan Vodă, satul Beșghioz, raionul Ceadâr-Lunga și satul Tvardița, raionul Taraclia. În ultimul caz au fost prelevate probe pentru a confirma prezența virusului și impuse restricții de deplasare a animalelor. Se presupune că în toate cazurile pesta porcină a apărut urmare a importului cărnii şi produselor din carne din Ucraina», a informat Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a notificat structurile abilitate de nivel național și internațional despre apariția focarelor. Totodată, au fost întreprinse  acțiuni pentru prevenirea extinderii maladiei. Printre acestea - instalarea filtrelor de dezinfectare a autoturismelor la intrarea în localități, a unor tomberoane speciale în toate punctele vamale din țară, în care produsele de carne colectate de la cetățeni sunt dezinfectate, iar apoi transmise pentru distrugere. De la începutul anului curent, la punctele de trecere a frontierei a fost preluată peste o tonă de produse de carne. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 144 раз
Рейтинг@Mail.ru LiveRSS: Каталог русскоязычных RSS-каналов