Potențialii investitori din regiunea Mării Negre ar putea avea o bază de date comună - ITV
Воскресенье, 20 Январь 2019

Potențialii investitori din regiunea Mării Negre ar putea avea o bază de date comună

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Republica Moldova susține ideea creării unei baze de date comune a potențialilor investitori și exportatori din țările membre ale Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră pentru facilitarea schimbului de date și atragerea de investiții, precum și mai multe inițiative comune pentru întreprinderile mici și mijlocii. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Andrian Candu la Istanbul, la Summitul președinților parlamentelor statelor membre OCEMN, cel mai înalt for organizat cu ocazia aniversării a 25-a a APCEMN, informează Direcția comunicare a Legislativului.

”Noi suntem foarte interesați de consolidarea cooperării directe cu mediul de afaceri și facilitarea parteneriatelor publice-private, în vederea răspunderii adecvate la necesitățile provocărilor regionale și pentru a oferi sectorului privat oportunități comerciale în regiunea Mării Negre”, a menționat Andrian Candu.

Șeful Legislativului s-a referit la provocările cu care se confruntă țările din regiunea Mării Negre, cum ar fi incertitudinea politică și economică, terorismul, tensiunile dintre state, conflictele înghețate și conflictele active mai recente. Potrivit speakerului, conflictele locale constituie o sursă serioasă de instabilitate regională. 

”Costurile politice, sociale și economice ale conflictelor separatiste din Republica Moldova, Georgia, Azerbaidjan și Ucraina au sporit în mod serios dificultățile inerente deceniilor de tranziție. Indiferent de aspirațiile statelor noastre din punctul de vedere al dezvoltării economice, nu avem altă opțiune decât să interacționăm și să cooperăm mai mult, să facem afaceri reciproc avantajoase și să descoperim noi oportunități pe care această regiune are să ni le ofere”, a subliniat Președintele Parlamentului.

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 125 раз
Рейтинг@Mail.ru LiveRSS: Каталог русскоязычных RSS-каналов