Președintele deține toate împuternicirile, pentru a semna tratate internaționale
Вторник, 14 Август 2018
http://www.zoofirma.ru/
http://www.zoofirma.ru/

Președintele deține toate împuternicirile, pentru a semna tratate internaționale

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Șeful statului, Igor Dodon, a declarat că ar deține toate împuternicirile necesare pentru a semna tratatele internaționale. Potrivit oficialului, acest drept i-ar fi asigurat prin Constituție.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă. Igor Dodon a remarcat că „în conformitate cu Constituția Republicii Moldova, președintele este desemnat expres pentru a purta tratative și a încheia tratate în numele Republicii Moldova, fără acordul deplinilor reprezentanți ai puterii statului. În virtutea funcției, șefii de state nu au nevoie de împuterniciri speciale pentru a semna acorduri internaționale, mai ales că tratatul ce prevede că Republica Moldova a obţinut statutul de observator în Uniunea Eurasiatică nu stipulează că actul necesită a fi ratificat de Parlament”, a spus Dodon.

În cadrul unei vizite efectuate la Soci, şeful statului Igor Dodon a anunţat că R. Moldova a fost acceptată în calitate de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Un tratat în acest sens a fost semnat de șeful statului în luna aprilie anul trecut.

 

Прочитано 90 раз
Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...
Рейтинг@Mail.ru LiveRSS: Каталог русскоязычных RSS-каналов