300 de ha de culturi agricole, vii şi livezi, distruse de ploi - ITV
Воскресенье, 20 Январь 2019

300 de ha de culturi agricole, vii şi livezi, distruse de ploi

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

 

Ploile puternice din ultimele zile au distrus aproape 300 de hectare de culturi agricole, vii şi livezi, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Liliana Pușcașu, ofiţerul de presă al inspectoratului, a menţionat că în urma ploilor din ultimele trei zile au fost afectate mai multe terenuri agricole din raioanele Călărași și Drochia. 

«Precipitațiile cu grindină au distrus 28 de hectare de livezi și 11 hectare de vii din localitatea Pârjolteni, dar și 70 de ha de livezi din satul Horodiște, raionul Călărași. Au fost afectate și suprafețe din raionul Drochia, unde intemperia a distrus peste 180 de ha de sfeclă de zahăr. Comisiile teritoriale pentru situații excepționale activează în teritoriu, pentru estimarea prejudiciilor materiale», a spus Puşcaşu.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pentru următoarele trei zile sunt prognozate ploi şi temperaturi maxime de +25 de grade, şi minime de +13 grade Celsius. Ploile vor înceta în zilele de weekend, iar temperaturile vor creşte uşor.

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 139 раз
Рейтинг@Mail.ru LiveRSS: Каталог русскоязычных RSS-каналов