Sistem automatizat de evidență centralizată a armelor, creat în R. Moldova - ITV
Воскресенье, 20 Январь 2019

Sistem automatizat de evidență centralizată a armelor, creat în R. Moldova

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Guvernul a aprobat concepția Sistemului informațional automatizat „Registrul de stat al armelor”, care presupune o evidenţă centralizată unică a armelor cu destinație civilă, precum și a persoanelor fizice şi juridice care deţin arme.

Potrivit concepției aprobate de Guvernul R. Moldova:

«De asemenea, va fi dusă evidența operațiunilor cu arme şi muniţii, a armelor casate şi distruse, a armelor sustrase sau pierdute. Totodată, sunt stabilite mijloacele de evidenţă a informaţiei despre starea tehnică a armelor, despre dreptul de proprietate, port şi folosire, despre titularii de drept. Astfel, sunt create premise ce asigură identificarea operativă a armelor care se află în circulaţie pe teritoriul Republicii Moldova, prin organizarea accesului la banca de date integrată. „Registrul de stat al armelor” oferă posibilități de interacțiune informațională și la nivel international», se menționează în concepția aprobată de Guvern.

Elementele noi prezente în Concepție sunt automatizarea procesului de import al datelor din sistemele informaţionale existente, care au tangenţă cu domeniul de referinţă, și anume: „Registrul de stat al populaţiei”, Serviciul Vamal (acces la datele despre armele transportate sau transferate peste frontiera de stat), „Registrul judiciar” (date despre deciziile judecătoreşti intrate în vigoare, privind dreptul la arme), „Registrul informației criminale şi criminologice” și alte sisteme informaționale.

Totodată, va fi optimizat şi facilitat accesul registratorilor la dosarele de supraveghere a posesorilor de arme, prin crearea aplicaţiei pentru stocarea, structurarea şi păstrarea informaţiei din documentelor scanate.

„Registrul de stat al armelor” va fi deținut și gestionat de Ministerul Afacerilor Interne.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 134 раз
Рейтинг@Mail.ru LiveRSS: Каталог русскоязычных RSS-каналов