«Dosarul lui Şevciuk nu are niciun substrat politic», procuratura transnistriei - ITV
Воскресенье, 20 Январь 2019

«Dosarul lui Şevciuk nu are niciun substrat politic», procuratura transnistriei

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Dosarul penal în privinţa fostului preşedinte al Transnistriei, Evghenii Şevciuk, a fost finalizat şi expediat în instanţa de judecată. Despre aceasta a anunţat procurorul autoproclamatei RMN, Anatolii Gureţkii, prezentând Sovietului Suprem raportul privind rezultatele activităţii procuraturii în anul trecut. 

El a respins orice context politic în urmărirea penală a fostului lider de la Tiraspol, subliniind că dosarul „nu are niciun substrat politic”.

«Unii factori și nuanțe politice nici nu au fost luate în considerare, a fost o activitate obișnuită a procurorului de a studia materialele cauzei penale. Există o cauză penală, există prevederile legii, Codul de procedură penală, Codul penal, în baza cărora sunt verificate materialele cauzei. Nu există nicio politică. Există doar dorința celor care trebuie să răspundă în fața legii de a transfera acest dosar în albia politicului», a menționat procurorul.

Potrivit lui, „practica când acuzatul nu are argumente puternice în apărarea lui, și el încearcă, în schimb, să facă referinţă la nişte circumstanțe care nu au legătură cu dosarul, este destul de răspândită, iar situația cu dosarul penal pe numele lui Șevciuk este un exemplu”.

La începutul anului trecut, procuratura a pornit pe numele lui Evghenii Şevciuk şase cauze penale, pe care le-a comasat ulterior în una singură – „delapidarea proprietăţii de stat în proporţii deosebit de mari”. În iunie, Sovietul Suprem i-a retras imunitatea de care beneficia Şevciuk în calitate de fost preşedinte. Imediat după aceasta, Evghenii Şevciuk a fugit din regiune şi a plecat în Rusia, apoi în Germania. El consideră că toate acuzaţiile aduse sunt ilegale şi nejustificate, iar dosarul este motivat politic.

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 137 раз
Рейтинг@Mail.ru LiveRSS: Каталог русскоязычных RSS-каналов