Patru persoane, decedate în deflagrație - ITV
Понедельник, 17 Июнь 2019

Patru persoane, decedate în deflagrație

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Corpurile neînsuflețite ale unei femei de 30 de ani și a copilului său în vârstă de patru ani, care au decedat în urma exploziei produse în blocul de locuit din sectorul Râșcani al capitalei, au fost scoase de sub dărâmături, după 24 de ore de la producerea deflagrației.

În urma exploziei produse în seara zilei de sâmbătă, 6 octombrie curent, patru persoane și-au pierdut viața. Deflagrația ar fi fost cauzată, potrivit informațiilor preliminare, de o butelie de gaz.

Explozia a afectat apartamentele de la etajele 14,15,16 și 17. Pentru intervenție în total au fost antrenate 16 unități de tehnică specială și aproape 100 de angajați IGSU.  

Șase persoane au fost internate la spital cu diverse traumatisme, inclusiv un angajat al IGSU. Una dintre cele șase persoane traumatizate a decedat la spital. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 77 de ani.  

Femeia de 33 de ani, care a avut de suferit în urma exploziei se află în stare gravă, dar stabilă. Totodată, medicii au anunțat că starea pompierului este stabilă.

Guvernul a anunțat că va aloca câte 50 de mii de lei familiilor persoanelor decedate.

Totodată, Primăria municipiului Chișinău va oferi 10 milioane de lei pentru efectuarea lucrărilor de reparație la blocul de locuit în care s-a produs deflagrația. Anunțul a fost făcut de către primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu. Oficialul a anunțat despre modificarea unei hotărâri a Consiliului Municipal Chișinău și procurarea mai multor locuințe de manevră. 

Codreanu a mai anunțat că urmează să fie evaluată starea apartamentelor, șase dintre care au fost distruse. Au fost afectate și ascensoarele, acestea vor fi reparate din contul întreprinderii Lift Service. În urma tragediei, autoritățile municipale au anunțat că în perioada următoare, preturile de sector și gestionarii fondului locativ vor verifica blocurile de locuințe în care sunt utilizate butelii de gaz. Persoanele care au rămas fără locuință sunt cazate temporar la Spitalul Căii Ferate și la Sanatoriul „Constructorul”.

În urma exploziei, mai mulți cetățeni s-au mobilizat, au organizat colectări de fonduri pentru a oferi victimelor hrană și adăpost.

În context, pe o rețea de socializare, președintele R. Moldova, Igor Dodon, a scris:

Exprim sincere condoleanţe rudelor persoanelor decedate. Am discutat cu personale apropiate celor care au avut de suferit în urma deflagrației din sectorul Rîșcani al capitalei. Fundația de binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet” a decis să acopere cheltuielile suportate de aceștea, inclusiv integral pe cele pentru serviciile funerare, a anunțat Igor Dodon.

Și preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a venit cu un mesaj pe pagina sa de Facebook: Suntem alături de cei care au avut de suferit în urma exploziei de pe bulevardul Moscovei. Mulțumesc oamenilor care s-au implicat imediat pentru a ajuta victimele, a scris Candu.

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 124 раз
Другие материалы в этой категории: « Zona economică liberă bălți se extinde Un nou candidat pentru parlamentare »
Рейтинг@Mail.ru LiveRSS: Каталог русскоязычных RSS-каналов