Depresia cauzează boală și dizabilitate
Четверг, 18 Октябрь 2018

НЕЗАВИСИМЫЙ РЕПОРТЁР

Республиканский стадион как символ Молдовы

Итак, этот день настал. Скандальная эпопея вокруг продажи Республиканского стадиона подошла к концу. Парламент однозначно постановил: продать объект США. Соответствующий законопроект направлен президенту для промульгации. Что будет дальше? Не надо...

Как вы знаете, в Кишинёве с 20 по 22 сентября запланирован Молдо-российский экономический форум под эгидой главы государства. В форуме планируют принять участие около 200 российских и более 350 молдавских...

В Кишиневе будут спасать человечество

В эти выходные в Молдове пройдет, без преувеличения, событие мирового масштаба: с 14 по 16 сентября Кишинев принимает XII Всемирный конгресс семей. Какова цель данного мероприятия и почему оно так...

«
»

Depresia cauzează boală și dizabilitate

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

În Republica Moldova, depresia este una dintre cauzele principale de boală și dizabilitate în rândul tinerilor, iar sinuciderea este a treia cauză care duce la decesul adolescenților cu vârste cuprinse între 15-19 ani.

Datele sunt prezentate de către Agenția Națională de Sănătate Publică, în contextul Zilei Mondiale a Sănătății Mintale, care este marcată pe 10 octombrie.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției, «Consumul abuziv de alcool și droguri duce la apariția bolilor mintale și induce comportamente riscante, precum sex neprotejat, conducerea periculoasă în trafic. Tulburările de alimentație în rândul tinerilor provoacă îngrijorare, iar nerespectarea condițiilor de sănătate mintală în timpul adolescenței duce la maturitate la consecințe greu de suportat», se arată în comunicat.

În Republica Moldova, incidența prin tulburări mintale și de comportament la tinerii cu vârsta de până la 17 ani a constituit 16 cazuri la 10 mii de locuitori anul trecut. Deși jumătate dintre toate bolile mintale apar în jurul vârstei de 14 ani, majoritatea nu sunt detectate și tratate la timp, ceea ce provoacă îngrijorare.

Potrivit ANSP, marcarea Zilei Mondiale a Sănătății Mintale vine să accentueze importanța diversificării serviciilor de îngrijiri pentru tineri, inclusiv de facilitare a depășirii problemelor cu care se confruntă. Specialiștii spun că sunt necesare și măsuri de prevenire și intervenție timpurie. 

Exploatarea tehnologiilor online sporesc vulnerabilitatea tinerilor la stres și afecțiuni mintale și, totodată, exercită presiuni suplimentare asupra tinerilor, la fel ca locul de trai în zone afectate de conflicte, dezastre naturale, epidemii, ș.a.

Federaţia Mondială pentru Sănătate Mintală încurajează factorii de decizie ai ţărilor şi organizaţiilor din întreaga lume pentru "a lua o poziţie şi a cere mai mult pentru această populaţie vulnerabilă" - tinerii - pentru că "viitorul nostru depinde de ea".

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 26 раз
Другие материалы в этой категории: « Manifestări de Hramul Chişinăului 2 mln. de euro, din partea UE și CE »
Рейтинг@Mail.ru LiveRSS: Каталог русскоязычных RSS-каналов