2 mln. de euro, din partea UE și CE - ITV
Пятница, 18 июня 2021

2 mln. de euro, din partea UE și CE

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Republica Moldova a beneficiat de proiecte în valoare de aproape 2 milioane de euro în cadrul Parteneriatului pentru buna guvernare, finanțat de Uniunea Europeană și Consiliul Europei și implementat în perioada anilor 2015-2018. Informațiile au fost prezentate la Chișinău.

Banii au fost utilizați pentru realizarea a patru proiecte la nivel național. Pe lângă aceasta, țara noastră a fost implicată în alte 14 inițiative implementate în țările Parteneriatului Estic. Proiectele s-au axat pe combaterea și prevenirea discriminării, consolidarea sistemului judiciar, respectarea drepturilor omului în procesul de implementare a agendei digitale și consolidarea cooperării în domeniul electoral.

Șeful Secției Proiecte a Delegației UE la Chișinău, Marco Gemmer, a declarat că: 

«Sectorul judiciar funcțional și accesul egal la justiție pentru cetățeni sunt o precondiție pentru ca Republica Moldova să continue să crească. Proiectele care vor fi lansate în următorii ani se vor axa și mai mult pe actori civili, pe grupuri de acțiune locală și societatea civilă», a menționat Gemmer.

Pilar Morales, șef de Departament din cadrul Oficiului Directoratului General pentru Programe al Consiliului Europei, a enumerat câteva rezultate obținute în urma implementării proiectelor. 

«Consiliul cu privire la egalitate are o nouă strategie de comunicare și un cod îmbunătățit de etică. Circa 120 de judecători, procurori și alți oficiali și-au îmbunătățit cunoștințele în ceea ce privește standardele non-discriminare. Reprezentanți ai Asociației Avocaților din Moldova au beneficiat de instruiri în domeniul drepturilor omului și am publicat două manuale cu privire la standardele în alegeri», a precizat oficialul.

Coordonatorul național al Parteneriatului pentru buna guvernare, Petru Alexei, a specificat că proiectele inițiate au scopul de a susține reformele la nivel național și de a racorda legislația și practicele statelor Parteneriatului Estic la standardele europene. 

Parteneriatul pentru buna guvernare va continua cu cea de-a doua etapă, care va fi lansată în ianuarie anul viitor și care va dura doi ani. Aceasta va fi axată pe proiecte ce vizează reforma juridică și combaterea spălării banilor.

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 4580 раз
Другие материалы в этой категории: « Depresia cauzează boală și dizabilitate Pașapoartele au valabilitate mai mare »