Suport de la stat pentru 250 de tineri - ITV
Четверг, 06 мая 2021

Suport de la stat pentru 250 de tineri

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Afacerile lansate de tinerii antreprenori vor fi susținute de stat - Executivul a aprobat Programul ”Start pentru tineri: о аfасеrе durаbilă la tine acasă”. Acesta urmează a fi realizat în perioada anilor 2018-2020, în scopul facilitării inițierii afacerilor și motivării tinerilor pentru desfășurarea activităților de antreprenoriat.

Potrivit programului:

«Pe lângă sprijinul financiar, în cadrul programului tinerii vor beneficia de suport consultativ și informațional pentru afacerile care vor crea locuri de muncă în zonele rurale, dar și pentru cele axate pe domenii prioritare, precum: IT, industria agro-alimentară, reconstrucţia sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, turism, prestări servicii, sănătate şi bunăstare», se arată în program.

În prima etapă a programului, prin activități desfășurate în toată țara vor fi identificate ideile de afaceri, iar la etapa a doua, participanții vor putea beneficia de „Business Voucher”, în valoare maximă de 10 mii de lei, pe care îl vor utiliza pentru testarea ideilor, instruiri în domenii specifice, precum și elaborarea planului investițional.

Potrivit programului:

«Etapa finală presupune selectarea pentru finanţare ulterioară a celor mai viabile şi inovatoare proiecte investiţionale. Finanţarea va constitui 80% din suma proiectului investiţional, dar nu mai mult de 180 de mii de lei, iar întreprinderea beneficiară va veni cu o contribuţie financiară proprie de minim 20% din suma proiectului investiţional. În total, vor fi finanțate cel puțin 250 de afaceri», se menționează în program.

La program pot participa cetățenii țării noastre, cu vârstă cuprinsă între 18-35 de ani, care intenționează să lanseze o afacere sau conduc deja o întreprindere nou-înregistrată pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe durata implementării programului se planifică promovarea şi informarea a circa 1000 de tineri privind oportunităţile de participare la program, înrolarea a 600 de tineri în procesul de generare de idei inovatoare de afaceri, instruirea şi asistarea în dezvoltarea afacerilor a cel puţin 540 de tineri.

Autoritatea responsabilă de implementarea programului și monitorizarea timp de doi ani a întreprinderilor lansate în cadrul acestuia este Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM). Pentru realizarea programului, din bugetul de stat vor fi alocate circa 60 de mln. de lei.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 600 раз
Другие материалы в этой категории: « Socialiștii sunt contra Problemă acută a salariilor în medicină »