Problemă acută a salariilor în medicină
Четверг, 18 Октябрь 2018

НЕЗАВИСИМЫЙ РЕПОРТЁР

Республиканский стадион как символ Молдовы

Итак, этот день настал. Скандальная эпопея вокруг продажи Республиканского стадиона подошла к концу. Парламент однозначно постановил: продать объект США. Соответствующий законопроект направлен президенту для промульгации. Что будет дальше? Не надо...

Как вы знаете, в Кишинёве с 20 по 22 сентября запланирован Молдо-российский экономический форум под эгидой главы государства. В форуме планируют принять участие около 200 российских и более 350 молдавских...

В Кишиневе будут спасать человечество

В эти выходные в Молдове пройдет, без преувеличения, событие мирового масштаба: с 14 по 16 сентября Кишинев принимает XII Всемирный конгресс семей. Какова цель данного мероприятия и почему оно так...

«
»

Problemă acută a salariilor în medicină

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Problema salariilor este una foarte acută în domeniul medicinei. Aceasta este o prioritate, și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale își propune să caute toate posibilitățile pentru a rezolva această problemă. Declarația a fost făcută de noua ministră a sănătății, Silvia Radu.

«Acum suntem în studiu de caz, și chiar dacă nu putem să ridicăm salariile la nivelul României, de exemplu, cel puțin un salariu decent trebuie asigurat nu doar medicului, dar și asistentului medical», a notat Silvia Radu. Potrivit ei, primul pas a fost făcut prin reforma în domeniul medicinii primare, care oferă o soluție foarte bună pentru angajați. Un al doilea pas ar fi, potrivit ministrei, noua lege salarială, care urmează să fie adoptată.

Ministra spune că ar exista o posibilitate de extindere a serviciilor prestate în baza poliței de asigurare medicală. Potrivit ei, acum este căutată posibilitatea pentru a revedea serviciile medicale pentru maturi în ceea ce ține de diabetul zaharat, în special de a introduce în costul poliței de asigurare medicală procurarea testelor. 

«Ceea ce este posibil de făcut astăzi este de revăzut lista serviciilor cu plată care sunt stabilite, pentru a vedea dacă pot fi reduse costurile pentru acestea», a menționat Silvia Radu.  

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 25 раз
Другие материалы в этой категории: « Suport de la stat pentru 250 de tineri Despre alegerea judecătorilor de către popor »
Рейтинг@Mail.ru LiveRSS: Каталог русскоязычных RSS-каналов