Despre alegerea judecătorilor de către popor - ITV
Пятница, 18 июня 2021

Despre alegerea judecătorilor de către popor

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Ex-preşedintele Curţii Constituţionale Alexandru Tănase a declarat că actualul Parlament, potrivit legii, nu mai poate vota modificarea Constituţiei pentru ca judecătorii să fie aleşi direct de popor, aşa cum propun democraţii. Totuşi, el susţine că, dacă un asemenea proiect ajunge să fie lege, atunci va fi afectat întreg sistemul existent la ora actuală. 

«Tot acest sistem va urma să fie resetat. Nu este doar un element - alegerea judecătorului. Este o chestie foarte complicată şi, cred eu, în contextul în care suntem acum, şi care este atitudinea cetăţenilor faţă de justiţie, PDM încearcă să identifice o soluţie mai radicală. Nu sunt sigur că este soluţia potrivită», a declarat Alexandru Tănase. 

El a subliniat că, pe lîngă o majoritate constituţională în Parlament care e necesară pentru modificarea Constituţiei, problema ca o asemenea iniţiativă să treacă ar consta şi în faptul că Înalta Curte trebuie să dea un aviz. Mai mult decît atît, pe această chestiune ar urma să se expună şi Comisia de la Veneţia. 

Fostul preşedintele al CC afirmă că „starea din justiţie este foarte proastă”, că acest lucru nu-l mai neagă de acum nimeni. În opinia sa, această iniţiativă este o încercare de a găsi o soluţie mai puţin ordinară la acele grave probleme cu care se confruntă justiţia moldovenească. Potrivit lui, această iniţiativă recunoaşte eşecul eforturilor de reformă.

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 694 раз
Другие материалы в этой категории: « Problemă acută a salariilor în medicină Încălzirea, din 15 octombrie »