Încălzirea, din 15 octombrie - ITV
Пятница, 18 июня 2021

Încălzirea, din 15 octombrie

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Sezonul de încălzire în municipiul Chișinău va demara pe 15 octombrie.

Potrivit Primăriei capitalei, în următoarele zile, gestionarii fondului locativ, agenţii economici, precum şi alţi consumatori vor pregăti obiectivele pentru primirea agentului termic.

Șefa Serviciului comunicare și relații cu publicul al „Termoelectrica” SA, Elena Junghină, a specificat că, pentru conectarea la căldură până la data de 15 octombrie, administratorii blocurilor pot depune cereri la „Termoelectrica” SA.

«Locatarii decid în mod individual conectarea blocului la căldură. În acest caz, este necesar ca persoanele să anunțe administratorul blocului. Pentru conectarea la agentul termic nu este nevoie de colectarea semnăturilor, ci doar ca administratorul blocului să prezinte la „Termoelectrica” SA o cerere și pașaportul tehnic pentru conectarea la căldură. Ulterior, timp de trei ore, blocul va fi conectat la agentul termic. Acesta va beneficia de căldură, chiar dacă unii locatari au datorii. Procedura este valabilă și în cazul instituțiilor publice din capitală», a afirmat Elena Junghină.

Anul trecut, livrarea agentului termic în capitală a început în prima parte a lunii octombrie. Cel mai des, autoritățile municipale semnează dispoziția de conectare la căldură atunci când temperaturile medii ajung sub 8 grade Celsius.

„Termoelectrica” SA asigură anual cu căldură 4500 de obiecte, dintre care 2900 sunt blocuri locative (peste 208 mii de apartamente), 870 de agenți economici, 140 de grădinițe, 160 de școli și licee, 70 de instituții medicale și 90 de instituții de învățământ superior.

Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează vreme stabilă. Maximele termice vor atinge ziua până la +22 de grade, în sudul țării, iar noaptea termometrele vor indica minime de până la +5 grade Celsius, în nordul țării.  

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 715 раз