Blocul afectat de explozie nu va fi demolat
Четверг, 18 Октябрь 2018

НЕЗАВИСИМЫЙ РЕПОРТЁР

Республиканский стадион как символ Молдовы

Итак, этот день настал. Скандальная эпопея вокруг продажи Республиканского стадиона подошла к концу. Парламент однозначно постановил: продать объект США. Соответствующий законопроект направлен президенту для промульгации. Что будет дальше? Не надо...

Как вы знаете, в Кишинёве с 20 по 22 сентября запланирован Молдо-российский экономический форум под эгидой главы государства. В форуме планируют принять участие около 200 российских и более 350 молдавских...

В Кишиневе будут спасать человечество

В эти выходные в Молдове пройдет, без преувеличения, событие мирового масштаба: с 14 по 16 сентября Кишинев принимает XII Всемирный конгресс семей. Какова цель данного мероприятия и почему оно так...

«
»

Blocul afectat de explozie nu va fi demolat

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Salvatorii au finalizat lucrările de intervenție pentru demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de explozia din blocul locativ de pe bulevardul Moscovei 11/5.

Liliana Puşcaşu, şeful Serviciului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a specificat că intervenţia salvatorilor a durat cinci zile. 

«Misiunea salvatorilor și pompierilor a constat în efectuarea lucrărilor de căutare, salvare, deblocare și recuperare. Pe parcursul mai multor zile, angajații IGSU au întreprins lucrări riscante de deblocare a plitelor de beton de la etajele 14, 15, 16 și 17. De asemenea, salvatorii au recuperat pentru localnici o parte dintre bunurile pierdute sub ruine și au asigurat pătrunderea acestora la etajele mai puțin afectate», a spus Puşcaşu.

Conform informației Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe parcursul zilei de 10 octombrie, la Spitalul Feroviar Central din capitală au fost cazate încă şapte persoane, astfel în total rămân a fi cazate 29 de persoane, care anterior au fost evacuate din blocul de pe bd. Moscovei 11/5. Totodată, la Institutul de Medicină Urgentă rămân internate două persoane traumatizate, iar angajatul IGSU continuă tratamentul în Spitalul militar republican al MAI. În total, la lichidarea consecințelor exploziei, pe parcursul zilei de 10 octombrie au lucrat peste 80 de persoane din cadrul IGSU, IGP, Departamentul Trupelor de Carabinieri, dar și administrația publică locală.

Circumstanțele și cauza producerii deflagrației urmează a fi stabilite de organele de drept.

Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a precizat că blocul din bulevardul Moscova, afectat de explozie, nu va fi demolat. Decizia a fost luată după ce o comisie de experți a evaluat starea clădirii. El a specificat că proprietarii apartamentelor care nu au fost afectate se vor putea întoarce acasă într-o lună, iar apartamentele afectate vor fi reconstruite.

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 28 раз
Другие материалы в этой категории: « Încălzirea, din 15 octombrie Majoritatea este contra »
Рейтинг@Mail.ru LiveRSS: Каталог русскоязычных RSS-каналов