Majoritatea este contra - ITV
Четверг, 06 мая 2021

Majoritatea este contra

Опубликовано в Ştiri
Оцените материал
(0 голосов)

Majoritatea deputaților nu au susținut introducerea în Constituție a vectorului european propusă de PDM. 

După cum a menționat deputatul socialist Vasile Bolea, socialiştii cred că introducerea amendamentului respectiv în Constituţie este contrară principiilor fundamentale ale legii Supreme, şi va agrava în continuare situaţia din ţară, când societatea este şi așa împărţită. 

Și Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal (PL) își menține poziția exprimată anterior, și anume că liberalii vor vota această modificare în Legea Supremă, doar dacă majoritatea parlamentară, în frunte cu deputații PD va îndeplini decizia Curții Constituționale de înlocuire a sintagmei „limba moldovenească”, cu limba română.

Potrivit PL, «Propunerea PD nu este nimic altceva decât un obiectiv în sine, cu tentă populistă, pe când Constituția este Legea fundamentală a unui stat ce cuprinde principiile de bază ale organizării lui, stabilește drepturile și obligațiile cetățenilor», se menționează într-un comunicat al liberalilor.

Anterior, și preşedintele ţării, Igor Dodon, a spus că nu va semna legea respectivă în cazul în care aceasta va fi adoptată.

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
Прочитано 697 раз
Другие материалы в этой категории: « Blocul afectat de explozie nu va fi demolat